Huddinge

 
Hallå på er! Vilket piss väder det har varit hela dagen! Fast egentligen har inte det spelat någon större roll eftersom jag/vi varit inne och packa hela dagen. Vi vet inte hur länge vi blir borta så det var inte lätt och veta hur mycket jag skulle ta med men i vanlig ordning blev det nog för mycket :)
 
Mattias kommer alldeles strax hem och då ska vi bara ta en kopp kaffe och lägga ner det sista innan vi sticker. Det ska bli roligt och komma iväg, samtidigt som det självklart är några jobbiga och oroliga dagar vi har framför oss men vi är helt hundra på att det kommer gå bra!
 
Idag fick vi veta att Lowa kan få CI, till 100 procent, SKÖNT! Om operationen blir av på torsdag är dock fortfarande lite osäkert, men vi får se. Det lutar iallafall till att den blir av! Vi tar med både kamera, videokamera och datorn så uppdateringar kommer även där borta.
 
Håll nu tummarna för oss! KRAMAR
 
 
 
 

Midsommar bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Slappisar

Efter en underbar helg är vi riktigt slöa här hemma. Mattias känner sig små sjuk och jag är allmänt seg bara. Tur att Lowa är pigg och glad så vi får lite energi av henne :) Helgen har som sagt varit toppen! Midsommarafton var underbar. Åt god mat, gjorde kransar, skrattade och hade trevligt med min fina familj ♥ Tror inte att det blev så många bilder tagna tyvärr, men någon på Lowa i midsommarkrans slänger jag upp senare.
 
Idag har vi fixat lite inför morgondagens resa till stor staden. Ska verkligen bli spännande! Vi kommer bo på ett nybyggt hotell nedanför sjukhuset, och bara det ska bli mysigt! Vi tar med kamera, videokamera och dator så allt kommer dokumenteras.
 
Nu vaknade min lilla ansjovis här, kramar.

Midsommar

Åh, denna dag har vi längtat efter. Eftersom vi legat sjuka så den senaste tiden så har vi inte träffat nära och kära på länge men idag så samlas alla för att fira midsommar ♥
 
 
Morgonen startade med en skön sovmorgon! Inte förens klockan 8 steg jag upp, lyx! Hoppade in i en dusch och dukade sen fram till en extra lyxig frukost till mig och Mattias. Det uppskattades! :) Nu har precis Lowa vaknat från sin förmiddagslur så vi ska sätta igång här hemma. Först och främst ska hon ha lite gröt och välling och sen ska vi göra oss fina inför dagen.
 
Vi hörs nog inte förens ikväll, eller i morgon. Ska ha med kameran så förvänta er många fina bilder. Kram på er!

Instagram

Tänkte bara tipsa er om att både jag och min karl finns på instagram, om ni vill följa oss. Jag heter heartems och Mattias heter mattiasekman.
 

Kort torsdag

Jag tror jag har fått världens morgonpiggaste bebis. Klockan 6 vill hon gå upp, nästan varje morgon. Tokmaja! Tur att hon är världens snällaste, bara att ge henne lite mat sen lägger vi oss och myser hela morgonen ♥
 
Idag kör vi på kort torsdag, eller mannen i huset gör. Skönt att starta helgen lite tidigare än vanligt. När han kommer hem så ska jag ta tag i hemmet. En rejäll storstädning behövs för att få ut alla äckliga förkyldningsbaciller! Jag tycker det blir stökigt fort nu när lillan är så liten, tänk då vad jag kommer få plocka när hon verkligen är med och drar fram allt, ojojoj!
 
Vi hörs senare, KRAM!

Min kämpe

Igår hade vi en väldigt påfrestande dag. Klockan halv 8 var vi i Karlstad, på sjukhuset. Strax efter 8 så sövde de Lowa och gjorde ett hörseltest. En läkare tittade mer ordentligt i hennes öron också och det visade sig att hon hade en öroninflammation och vatten bakom trumhinnorna, stackars! Inte konstigt att hon har haft feber till och från.
 
Allting gick annars jätte bra. Sövningen var det inga problem med och hörseltestet visade som förut, men det visste vi ju. Lillan vaknade upp med ett leende efter narkosen. Som jag sagt tidigare, hon är helt otrolig! ♥

Ananaspaj

Gjorde en jätte god ananaspaj till eftermiddagskaffet, smakade mycket bra!
Här kommer receptet för er som blir sugna att testa den.
 
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 500 g krossad ananas
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  3. Rör ihop ägget, lättcrème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
  4. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  5. Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Kanske med lite rom i.

Mina kärlekar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Oh hjälp!

Iiiiiih! Här hemma är vi pirriga, nervösa och förväntansfulla! Läkaren från Huddinge ringde mig förut och berättade att de vill operera Lowa på TORSDAG NÄSTA VECKA! Jiiiiiisses! Nu gäller det bara att Lowa hinner bli frisk tills dess, men det tror vi. Det är ju ändå 1,5 vecka kvar. Åh, vi är helt uppe i varv här hemma!

Kan ni fatta att Lowa äntligen ska få bli hörande? Att hon äntligen ska få höra sin mamma och pappa berätta hur mycket vi älskar henne, få höra sin mormors babblande, få höra sin farfars prat om gamla saker, få höra sin farmor berätta hur go hon är, få höra sin morfar ljud när han busar med henne, få höra sin kusin Olivia. Åh, nu håller vi alla tummar och tår HÅRT för att hon ska vara frisk, och att detta blir av!

Lilla älsklingen, om du bara visste vad du betyder för oss alla

Förkylda tjejer

Fy va dåligt vi mår, jag och Lowa. Min hosta är bättre men istället har jag åkt på en rejäll förkyldning, även Lowa. Vi snorar ikapp! Tycker så synd om lilltjejen. Skönt att hon slipper febern iallafall och så hoppas vi på att Lowa är bättre till onsdag så vi kan göra hörseltestet under nakos.

Vi har spenderat hela förmiddagen i soffan, halv sovandes. Natten var inte så bra så vi är båda väldigt trötta. Jag längtar till Mattias kommer hem så jag kan få gå och lägga mig en stund. Samla energi för ännu en halv taskig natt, kan jag tänka mig.

Nu ska vi hoppa in i en dusch, sen fortsätta VILA!

 

 

 

 

 

 

 

 




Fanny

 

Ledsen för otroligt dåligt skrivande men livet är inte så snällt mot mig/oss just nu. Inget allvarligt så egentligen. Till och börja med är vi sjuka, jag och Lowa. Vi hostar och snorar ikapp. Vi håller nu tummarna för att Lowa ska hinna bli frisk till onsdag eftersom hon då ska sövas och göra ett hörseltest. Till det lite mer allvarliga, mammas katt Fanny är försvunnen. Varit borta sen i fredags. Jag bodde hemma hennes första år så visst tar detta hårt på mig också. Ovissheten är nog värst, att inte veta vart hon är eller hur hon mår.

 

Vi har idag varit ute och letat hela förmiddagen, och satt upp lappar.

Jag vill så gärna att hon kommer hem, där hon hör hemma ♥

 


Sick

Kikar in en snabbis bara för att säga hej. Jag ligger sjuk. Halsont, hosta och hängig. Hoppas hoppas hoppas Lowa klarar sig bara! Hon är dock lite förkyld men verkar vara på bättringsvägar. Ligger just nu i soffan med dricka, godis och halstabletter. Mattias och Lowa är i Karlstad och hejar på farbror som springer stadsloppet, heja heja!

Nu ska jag fortsätta tycka synd om mig..

40 graders feber

Fy! Vilket jobbigt dygn det har varit. Natten till igår fick Lowa feber, TYPISKT! Men vi bestämde oss för att åka iväg till Karlstad iallafall. Väl där fick vi ett eget rum, Lowa fick byta om till sjukhusrock och fick lite bedövningssalva där hon skulle stickas. Sjuksköterskan ringde narkosläkaren angående Lowas feber och som vi misstänkte så blåste de av allt. De ville inte ta några risker, och det förstår jag.

Vi bestämde oss dock för att försöka få datortomografin gjord utan narkos. Vi gav Lowa lite mat och hon tvärdäckade så vi lyckades faktiskt få den gjord :) Mycket skönt! Nu är det bara MR kvar att göra, och den ska vi antagligen få göra nästa vecka redan.

När vi kom hem verkade Lowa lite piggare, men sen under natten steg febern till nästan 40 grader. Då var det inte roligt och se henne. Usch! Gav henne lite vätska och alvedon och då lyckades hon somna, och sov faktiskt ganska bra fram till kl 8. Nu på morgonen hade hon ingen feber, men hon är fortfarande lite gnällig. I morgon ska hon äntligen få träffa en barnläkare. Hon har ju haft feber ganska mycket den senaste tiden så jag vill att de kikar på henne ordentligt, så det inte är något allvarligt.

Jag är inte heller på topp. Halsont, täppt och hängig. Trots det ska jag snart göra oss klara för en liten promenad. Lite frisk luft kommer bara göra oss båda gott!

Gott humör trots feber

Utstrålning

6 månaderskontrollen gick galant! 7810 gram och 66 cm lång. Växer som ogräs! Iallafall på längden. Vikten hade bara ökat 200 gram på 1 månad men det är väl inte så konstig så som hon rullar runt på golvet :) Fick mycket beröm för henne också. Att hon har sådan otrolig utstrålning och alltid är på så gott humör, och det är hon verkligen! Jag har aldrig träffat någon som är så nöjd hela tiden, alltid. Helt otrolig är hon!

Nu ligger Lowis och sover, pappan sitter och tatuerar och jag njuter av ensamheten i soffan. Små kikar lite på tv, äter saltade kex och dricker vatten. Är lite små nervös inför morgondagen. Vi ska vara i Karlstad redan klockan 06.45! Lowa ska sövas och göra magnetröntgen och datortomografi. Jag vet att det kommer gå jätte bra men jag är ändå lite orolig, såklart.

Nu ska jag fortsätta med mitt mys. Ska in och kika på Toys'r'us hemsida och se om jag hittar något fin till Lowa som hon ska få i morgon efter sjukhusbesöket. En liten present efter varje sjukhusbesök blir det ♥

Heldag hos mormor & morfar

Hallå! Gårdagens försök till att få upp lite foton på väggarna gick inge vidare. Kunde inte riktigt bestämma mig för vilka bilder jag ville ha upp. Finaste bilderna är på Lowa, såklart, men vi har ju redan bilder på henne överallt så ja, vi får se vad som hängs upp.. :) Sitter som vanligt i soffan och myser med min lilla ansjovis ♥

Idag ska vi tillbringa hela dagen hemma hos Lowas mormor och morfar så vi får höras tidigast ikväll. Lowa ska till BVC för 6 månaderskontroll idag också, spännande!



Babysim & pyssel

Vi var iväg på Lowas favorit "hobby" i förmiddags, babysim. Lowa fullkomligt älskar det och hon är så duktig! Hoppar från kanten och simmar efter leksaker. Stolt som en tupp blir man! Hon har alltid varit väldigt intresserad av andra barn men de senaste veckorna har hon visat det lite extra. Idag när vi sjöng sista ramsan ( och så går man väldigt nära varandra ) så sträckte sig Lowa efter sina kompisar. Tillslut fick hon tag i Vincent och krama om honom ordentligt :)

Jag ska sätta mig och skriva ut lite foton till några ramar som vi köpte på IKEA häromdagen. Ska be Mattias hjälpa mig få upp dom. Kan visa resultatet senare, så länge -Kram ♥

Monday

Godmorgon sköna måndag! Lowis gjorde tidig morgon idag så jag känner mig lite halv seg men piggar nog till under förmiddagen förhoppningsvis. Njuter av min kopp kaffe framför vakna med the voice och Lowa ligger här brevid och babblar. Hon är rolig, svarar jag inte henne så skriker hon högt tills jag tittar på henne och pratar med henne, då ler hon stort, gosfia!


Lowa & Olivias dop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sleten men mysig dag

Igårkväll bjöd vi Milla, Markus och Benjamin på middag. Hemgjorde mexico burgare med pommes och b-sås. Mycket gott! Vi hade jätte trevligt och många skratt bjöd kvällen på så tiden bara sprang iväg! Vid 2 tiden gick de hemåt och då tvärdäckade jag och sov enda till 11 idag. Skönt, men nja, lite väl länge för mig.

Gick upp och gosade med Lowa och sen gick vi iväg till gammelmormor och åt middag. Himla skönt och slippa stå med det själv när en är lite halv sleten. Sen raka vägen hem för lite städning och nu sitter jag här och äter lite choklad framför filmen en vecka i Phuket och laddar inför en ny vecka! En lite små jobbig vecka, fast ändå inte.. På onsdag ska nämligen Lowa sövas för att göra en magnetröntgen och en datortomografi. Kommer bli jobbigt, men ska ändå bli skönt att få det gjort så vi kan få ett svar sen. Nervös väntan kommer det bli till dess att vi får svaret. Kommer våran lilla tjej någonsin få höra sin mamma och pappas röst, eller kommer hennes värld förbli tyst?

Oavsett så älskar jag dig till månen och tillbaka

MCV- virus

Tänkte uppdatera er lite angående Lowa och hennes hörsel. Vi fick bara häromdagen reda på att Lowas dövhet beror förmodligen på MCV-virus. Efter det att man blivit smittad och haft CMV för första gången finns CMV kvar i kroppen hela livet, i regel utan att man märker av det eller att det ger några problem. Immunförsvaret håller infektionen under kontroll. Om immunförsvaret blir nedsatt, t.ex. av sjukdom eller vissa läkemedel, kan CMV-infektionen aktiveras. Får en gravid kvinna en CMV-infektion för första gången i sitt liv finns det risk att infektionen kan gå över till fostret.

Många barn får CMV tidigt i livet. CMV finns i bröstmjölk hos en stor del av mödrarna som haft CMV. Barnet får i sig viruset via bröstmjölk men de har ett skydd som de fåttfrån modern under graviditeten. Detta är ofarligt för barnet och man märker som regel ingenting av barnets CMV- infektion. Man räknar med att 30-40% av alla barn smittas redan under det första spädbarnsåret. Smittspridningen fortsätter sedan under småbarnsåren. Småbarnen får en långvarig, oskyldig infektion utan att det märks på dem och CMV kan finnas i saliv och urin under månader till år. I Sverige har cirka 70% av alla kvinnor i barnafödande ålder haft CMV.

CMV-infektionen ger vanligen inte symtom hos den gravida kvinnan.Cirka 30% av de gravida kvinnorna i Sverige har inte haft CMV och är därför mottagliga och kan få en CMV-infektion för första gången.

CMV kan överföras från mor till barn under graviditeten och förlossningen. Om den gravida kvinnan får en CMV-infektion kan fostret smittas och ge en medfödd infektion hos barnet. Barnet är då infekterat redan före födelsen. Immunförsvaret är då omoget vilket gör att fostret och det späda barnet har svårt att bekämpa infektionen. De flesta barn med medfödd CMV infektion saknar sjukdomstecken och förblir friska. En mindre andel riskerar dock att bli svårt sjuka - inte minst de för tidigt födda - och/eller utveckla funktionshinder såsom synskada, hörselnedsättning eller neurologisk skada.

Tidigare kartläggning har visat att 10-20 % av de smttade barnen får en hörselnedsättning, övriga skador ses mindre ofta.

Både jag och Mattias är mycket lättade över att Lowas hörselskada inte beror på ärftlighet. Jag fick antagligen detta virus för första gången när jag var gravid och oturligt nog så överfördes det till Lowa och gjorde henne hörselskadad.. Men som jag alltid sagt - Det hade inte varit Lowa utan hörselskadan.

Tålamod

Håller på och fixar bloggen lite som ni ser, tålamod!

Dåligt

Oooooops. Nu var det längesen jag skrev något. Dålig av mig! Men nu kör vi igen, och gör inte om samma sak igen! :) Jag lovar!

Vi har det bara bra! Lowa växer som ogräs och det händer mycket nu, både med hennes utveckling men också med allt som har med hennes dövhet att göra ( tänkte skriva ett eget inlägg om det senare ) Lowa döptes i lördags, Anna Lowa Linnea ♥ Men även det tänkte jag skriva om i ett senare inlägg, och lägga upp lite bilder. Vad mer? Jo, mammsen har hunnit med en utekväll. Första utekvällen på 1,5 år. Det var jätte trevligt men ingenting slår en hemmakväll tillsammans med familjen, ingenting!

Idag har vi pappsen hemma hos oss. Det är ju röd dag, Sveriges nationaldag fick jag höra. Har jag noll koll på. Vi ska strax smyga in och väcka honom, och sen göra oss i ordning och gå ner till babycafet och mysa lite.

Vi kan väl höras senare, kramar ♥

RSS 2.0