30/1-12

Idag är vi slöa, både jag och Lowis. Hon somnade om strax efter det att vi gick upp, och jag skulle gärna lägga mig igen också men nä, med lite kaffe hoppas jag att jag piggnar till. Dagens planer är inte stora. Hade velat ner till stan för lite fika och shopping men tror vi tar det en annan dag. Istället blir det hemmamys! Har lite och fixa. Ska bland annat få upp lite väggord. Sen måste det skrivas lite i Lowas bok, och så har jag faktiskt börjat planerat lite inför det framtida dopet.

Nu, kaffe och tradera! Vi hörs senare ♥

Jobbiga dagar

Tänkte bara kika in och säga hej. Vi har haft några jobbiga dagar här hemma ( kommer berätta mer om det när jag känner mig redo ) Men vi lever iallafall, och jag återkommer så fort jag mår lite bättre. Bjuder på min snutta sålänge, 8 veckor idag ♥



tvåbarnsmamma

I natt har min lilla tös krånglat lite. Eller krånglat, hon har varit pigg och inte alls velat sova sådär jätte mycket. Vi är alltså lite halv sega idag. Precis som man ska vara som småbarnsmamma ;) Vi sitter fortfarande och segar i soffan men ska snart starta dagen.

Idag ska jag få känna på hur det är att vara tvåbarnsmamma. Olivia kommer nämligen hit och umgås lite med mig och Lowa. En 7 veckors och en 2 veckors bebis ska jag alltså ta hand om. Full rulle! :) Men kul ska det bli! Jag måste städa lite innan hon kommer så vi får höras senare! Ni kan vänta er en hel del bilder på tjejerna sen.

Bildbomb


Koma

Ledsen för att det inte blev några mer inlägg igår. Jag gick runt som i en koma hela dagen. Vaknade aldrig riktigt till. Därav inga inlägg. Idag är jag piggare tack och lov! Sitter i soffan och slappar medans Lowa sitter i sin babysitter och babblar för fulla muggar. Det var något som chockade mig lite, men givetvis gjorde mig väldigt glad, att hon började jollra och prata så mycket, så tidigt. Redan vid tre veckors ålder var det full rulle på den där lilla pussmunnen!

Idag har vi en mycket rolig sak och se fram emot. Vi ska träffa alla från föräldrargruppen! Ska bli mycket roligt :) Så roligt att Lowa och de två pojkarna i gruppen är födda på samma dag! Annars är dagens planer inte stora. Det är jätte fint väder ute så jag funderar på om jag och Lowis ska ta en promenad innan träffen.

Nu måste jag byta blöja på lilla damen, vi hörs senare ♥




Lillan har fått det enda jag ville att hon skulle få efter mig, ögonen.
Stora och mörkblå

Husdrömmar

Tänkte bara kika in och säga hej. Hela familjen ligger och sover förutom jag som sitter här och kikar på hus och drömmer lite. Senaste tiden har både jag och Mattias varit riktigt sugna på hus och det ska väl inte dröja en evighet innan vi har något som är vårat. Surfar lite på styleroom också för lite inspiration. Shabby Chic stilen gillar jag verkligen och framtida huset lär gå i den stilen! Vi hörs senare ♥


Detaljer

Här kommer lite detaljer från Lowas rum, mer bilder på hela rummet kommer i morgon.

 

 

 

 

 

 


Syster med familj

Nu har de åkt. Syrran, Jonas och barnen. Varit här hela dagen och umgåtts :) Mycket trevligt! Vi har ätit gott, fikat, babblat skit och busat med barnen. Moa och Melvin har blivit så stora och jag blir lite smått bekymrad över tanken om att tiden med Lowa ska gå lika fort. Isåfall har vi en tonåring här hemma snart, haha.

Nu sitter vi alla tre i soffan och myser. Pappsen och Lowa spelar/tittar på tvspel och jag sitter och surfar lite på internets farligaste sida, tradera. Livsfarligt att gå in där! Blir alltid att man lägger ett bud på något. Vi tänkte slå till på utemat ikväll ( som alla andra kvällar typ ) och mysa framför gladiatorerna och en film.

Melvin och Lowa

 

Moa och Lowa


Fullt hus

Min systerson

 

Godmorgon på er! Lowa bestämde att vi skulle gå upp vid nio idag, inte mig emot. Hon har bara vaknat en gång i natt, vid fyra tiden, och då tog Mattias henne så jag har fått sova hela natten. Just nu sitter hon och jag i soffan och myser lite men måste snart sätta igång här hemma. Min syster med familj kommer nämligen och hälsar på idag. Fullt hus alltså! Innan de kommer måste jag städa lite, och göra lite lunch åt oss alla.

 

Det är lika bra och sätta igång. Lite senare tänkte jag ta kort på Lowas rum och visa er, även på gårdagens shopping. Kram på er!


Friday, I'm in love!

Härliga härliga fredag! Både jag och Lowa är utvilade och pigga idag. Lilltjejen sov nämligen 7 timmar i sträck i natt! Tackar vi för! :) Min sjukdomskänsla är bortblåst och bäst av allt, det är HELG! ♥

Vi startar denna fredag med en mysig frukost. Eller vi och vi. Jag. Lowa ligger här brevid i sin babysitter och babblar för fulla muggar. Vi ska snart börja göra oss i ordning för en förmiddag på stan. Vi ska träffa Lowas båda gudmödrar för lite fika och shopping. Mycket trevligt! Har redan kikat lite på lindex och kappahls hemsida, och hittat lite jag vill ha med hem. Ett par nya jeans till mig är prio ett. Jag vill inte gå runt i mjukisbyxor längre!


Jag och Emma, Lowas ena gudmor


Sovande skönhet

 

 

 

 


Halv dålig

Ledsen att jag inte skrivit på några dagarna nu. Känner att jag inte riktigt hinner. Dagarna bara springer förbi och varje minut vill jag spendera med Lowa. Hon sover nämligen inte mycket alls på dagarna, och tur är väl det för det gör att hon sover jätte bra på nätterna! Hur som helst så ska jag bli bättre på att skriva här.

Dagen har gått i slöhetens tecken. Inte ens den dagliga promenaden har vi kommit ut på. Dels för att vi ( jag ) är lite lat idag och så har jag även känt av lite halsont, värk i vänster öra och migrän senaste dygnet så för att inte riskera att ligga sjuk hela helgen så stannar vi inomhus! Lowa ligger och halv sover här brevid mig medans jag surfar lite på nätet. Pappsen kommer hem om nån timma och ska då få ta Lowisen lite så jag kan gå in och vila lite. Mår sämre och sämre för varje minut nu.. Blä!

Ny vecka

Måndag igen, och jag och Lowa är ensamna. Igen. Så trist! Vi älskar verkligen när Mattias är hemma hos oss! Speciellt Lowa, hon är så glad i sin pappa. Men, som jag skrivit tidigare så tar det nog lite tid innan man vänjer sig och kommer in i rutiner.

Just nu har jag en väldigt övertrött tjej brevid mig. Blir hon det minsta övertrött så har hon väldigt svårt att komma till ro. Ögonen går i kors på henne nu, men hon vägrar sova. Lilla stumpan. Fast nu, bara för att jag skrev det så verkar det som att hon somnat. Skönt för henne! :)

Ska passa på och göra mig i ordning nu, vi hörs senare <3

Kusiner & bästa vänner <3

Då har de träffats, tjejerna. Ni må tro att de kommer ha roligt ihop i framtiden. De bor brevid varandra ( en ingång emellan ) och är jämngamla ( 1 månad och 2 dagar emellan ) Åh, det var så kul och se dom tillsammans! Världens finaste flickor <3 Längtar redan tills de springer runt och härjar med varandra.

Olivia

 

Lowa

 

Mina flickor

 

Titta så stor Lowa blev helt plötsligt!

 

Fredagsmys

 

Blivit jätte stark i nacken så kan sitta själv i soffan :)


Dagens

Dagens låt: Chris Medina - One more time
Dagens frisyr:
Just nu, morgonruffs! Slänger väl upp det i en svans sen
Dagens smink:
Mascara och lite puder
Dagens klädsel:
Leggings och tunika
Dagens händelse:
Olivia kommer hem!
Dagens planer: Åka iväg och handla snart, sen hälsa på Olivia
Dagens vill ha: Nya jeans, de enda paret jag kom i efter grav gick sönder
Dagens saknad: Mannen i huset är faktiskt lite saknad :)
Dagens drog: Glassen jag köpte igår, MUMS!
Dagens tråkigaste: Ingenting
Dagens måste: Plocka lite här hemma
Dagens dricka:
Päronsaft
Dagens köp: Ingenting ännu men ska snart iväg och handla lite som sagt
Dagens kärlek:
Lowa och Olivia
Dagens mående: Trött, men GLAD! :)

Varannan timme

Fredag, underbara fredag! Ska bli så så så skönt med helg! Mest för att Mattias är hemma hos oss igen <3 Natten har varit sådär. Lowa har krånglat endel. Från att sova 4 - 6 timmars pass till att vakna varannan timme. Hon har inte velat somna om riktigt heller när hon fått käk. Men vad gör det? Man måste få krångla lite ibland :)

Nu ligger hon i babysittern här brevid och är fullt koncentrerad på lampan. Lampor är helt klart favoriten! En annan favorit är hennes händer, som hon nydligen hittat. Dom åker in i hennes mun titt som tätt och så smaskas det för fullt! :) Ser så roligt ut!

När Mattias kommer hem sen ska vi nog iväg och handla lite, och gissa vad vi ska göra sen? Gå över till Daniel och Anna och hälsa på lilla Olivia som ÄNTLIGEN har fått komma hem! Ska bli så roligt! Roligast av allt blir att se Lowa och Olivia tillsammans!

Miner

Ler åt en rolig mamma

 

Mamma är rolig

 

Nja, vad va det där?

 

Ah, lampan på kameran lyste!!

 

Oh, den slocknade igen, skönt!


Regnig torsdag

Lowis i ACDC kläder

 

Hej på er! Idag är vi vakna lite tidigare. Klockan 9 ville Lowis upp efter en bra natt! Det är alltså en pigg mamma som skriver :) Ännu en dag som vi inte har några större planer inplanderade. Lowa sover här brevid och när hon vaknat tänkte jag att vi skulle ta en promenad. Måste förbi affären och handla lite inför dagens middag också.

Träna nacken

 

 

 


Ledsen tjej

Lowa har haft en riktigt dålig dag. Precis när jag plublicerade förra inlägget så vaknade hon och har varit vaken sen dess. Gnällt och inte kommit till ro alls :\ Testat det mesta. Ammat, närhet, vaggat, sjungit.. Magont är det inte iallafall, som tur är. Tror bara hon är väldigt övertrött och inte kommer till ro. Vi testade att ge henne lite ersättning förut för första gången, och efter det blev hon lite lugnare men har ännu inte somnat.

Nu ligger hon i sin säng, inne i sovrummet och babblar för fullt men jag kan höra lite små gnäll då och då så det är bäst jag ger mig här nu..

Sovmorgon

Godmorgon finisar! Här sitter vi fortfarande i soffan och myser. Lowa väckte inte mamma förens halv elva! Det blev alltså en lång sovmorgon idag, lite väl lång kanske :) Jag har precis fått i mig lite frukost och Lowa somnade precis igen. Lilla hjärtat!

I eftermiddag ska vi hem till Jocke och Camilla och hälsa på. De har nydligen flyttat in i huset över gatan så det är nära och bra! :) Annars är dagens planer inte stora alls. Var ju till Karlskoga igår och shoppade lite. En ny skötväska och lite nytt till hemmet, så det tänkte jag få upp nu snart, får passa på medans lillan sover.

Åh, va Lowisen var liten här! Pappa upp i dan!


Städning

Tror vi börjar bli lite förkylda här hemma. Lowa är snorig, och har varit det ett par dagar men nu verkar det även som att jag åker på skiten. Läste dock att bebisar kan vara lite snoriga de första veckorna i livet, så vi hoppas på att det är det och inte någon dum förkyldning.

Idag måste här verkligen städas! Skulle ha gjort det igår men dagen blev inte riktigt som planerat. Mormor/mamma och morfar/pappa ville komma idag och träffa Lowa så jag passar på att städa lite då medans de underhåller henne :) Skickar nog ut dom på en promenad med vagnen också så jag kan konsentrera mig helt på hemmet.

När Mattias slutat ska vi iväg till Karlskoga och hämta en sak till vagnen som de glömde ge oss när vi köpte den. Blir nog även en tur på Ö&B. Tänkte stanna en sväng på jobbet också och säga hej. Har inte träffat många av dom på väldigt länge, och ännu har de inte fått se Lowisen.


Ensamna

Nu har Mattias börjat jobba igen, så jag och skruttan är ensamna. Känns konstigt. Mattias har ju varit hemma nästan varje dag sen Lowa föddes, men jag antar att vi vänjer oss rätt fort, och kommer in i lite rutiner.

Just nu sitter vi i soffan och myser, men ska snart göra oss i ordning för en promenad. Sen ska jag försöka hitta tid att få upp nya gardinerna, och städa lite smått. Hemmet blir ju tyvärr lidande när man har en sån här liten skrutt. All tid går till henne, och när hon sover vill man ju bara sitta i soffan och ta det lugnt. Promenad nu, puss!



Gudmor

Dagen blev inte riktigt som planerad. I sista minut ringde svärmor och berättade att vi inte kunde åka och hälsa på lilla Olivia. De får inte ta ut henne från avdelningen pga RS viruset som just nu härjar runt. Mycket synd, hade sett fram emot det så jäkla mycket! Fick ett sms av Daniel förut, det var en bild på Anna och Olivia och under bilden stod det "Hej Gudmor!" Tror ni jag läste om det flera gånger eller? Började fundera på om han skrivit fel men icke! Jag ska bli Olivias gudmor. Vilken ära och lycka! <3


Olivia


Lilla Olivia

Nu är Lowas lilla kusin här! En liten flicka som fick namnet Olivia :) Hon kom igår förmiddagen och Daniel har skickat lite bilder på henne. Så så så söt! En liten kopia av sin mamma! Vi ska åka iväg och hälsa på dom om ett par timmar. Ska bli så kul, och jag antar att Lowa helt plötsligt kommer bli väldigt stor!

Har lite egentid just nu. Mattias och Lowa ligger och sover fortfarande. Båda två älskar att ta långa mornar, så då får jag lite egentid, perfekt! Ska fortsätta njuta av mitt kaffe nu. Vi hörs lite senare, KRAM

Lowa 1 månad

Det har varit den mest upp-och-ned-vända månaden i våra liv. Vad gjorde vi innan du kom? Vad hade livet för mening egentligen? Det känns som du alltid har varit hos oss, men samtidigt så är allting så nytt.

Hon har utvecklats jätte mycket på denna månad -
♥ Hon har gått upp från 2840 till 3710, alltså 870 gram
♥ Hon har växt 2,5 cm och är nu 52,5 cm lång
♥ Hon kan nu ha några plagg i storlek 56
♥ Hon kan nu fästa blicken
♥ Hon är mycket intresserad av färger och ljud
♥ Hon ler nu medvetet
♥ Hon är redan jätte stark i nacken
♥ Hon jollrar och pratar

 


Fredag

Hej på er! Här har vi varit vakna länge. Ja, för att vara oss. Jag och Lowa brukar stiga upp vid tio - elva tiden men idag var vi redan uppe vid åtta. Skönt och starta dagen lite tidigare! Vi har haft soffmys hela morgonen, jag och lillan. Mattias var uppe i natt och tittade på hockeyn så han sover ännu.

Vi ska snart sätta igång här hemma. En dusch till att börja med, sen ska julen bort idag. Ska bli skönt och få bort alla tomtar och ljusstakar. Trött på och se skiten! Just ja, ni undrar säkert på hur det går för Daniel och Anna. Stackarn har nu haft värkar i över två dygn. Jag vet att hon fått ryggbedövning nu men vet inte alls hur öppen hon är. Men eftersom ryggbedövningen är satt så är det säkert på G! Går bara och väntar och väntar på det där telefonsamtalet som berättar att Lowas kusin har kommit. Fasen så spännande!

Nu somnade lillan så då passar jag på att hoppa in i duschen, vi hörs sen ♥

Fina tulpanerna som står här i vårat vardagsrum


Brio Happy 2011

Igår åkte vi och köpte en ny barnvagn.
Vi var aldrig riktigt nöjda med den vi hade innan ( Crescent classic 2009 )
Vi köpte en Brio Happy 2011 och är så så så nöjda!
Den är så söt med det röda tyget med vita hjärtan på.








Pirrigt

Åh, snart kommer Lowas tredje kusin! Daniel och Anna åkte in till förlossningen i natt och inte förens nu fick vi en update. Anna är bara öppen en cm men har värkar så ikväll/natt kanske han/hon kommer :) Så spännande! Jag sov inte mycket i natt kan jag meddela. Kunde inte slappna av riktigt och när jag väl somnade så drömde jag tom om den kommande bebisen. En liten pojke enligt drömmen, så vi får se ifall det stämmer :)


Jag och Lowisen har haft morgonmys i soffan, och fick precis sällskap av pappsen. Jag tänkte strax hoppa in i en dusch och sen plocka lite smått. Vid två tiden ska vi till Emma och Pierre och hälsa på. Även Angelica med familj och Millis och Benjamin kommer. Ska bli kul och ses alla fyra, och med fyra menar jag mig, Emma, Angelica och Milla. Blir som gamla goda tider! :) Roligast är ju att vi alla fyra har barn nu ( Emmas kommer om cirka en månad ) Tänk va tiden går fort..

jag & Emma


1 månad


Besök dag

Idag är det full rulle här hemma. Vid tolv kom min kusin Helena, hennes mamma och hennes barn plus min mamma på besök. Vi fikade, lekte med barnens julklappar och hade det trevligt! Inte så ofta man träffar dom tyvärr då de bor så långt bort. Nästa besök kommer om cirka en timma. Då är det Madeleine och hennes familj som kommer och hälsar på :) Hinner inte skriva mycket mer för vi måste hinna ner till affären innan.

 

 



325 gram!

Kan börja med och säga att gårdagens besök på sjukhuset inte riktigt blev som vi hade hoppats på. Kan berätta lite om testerna. Först gör de ett test då de sätter in en liten grej i örat som skickar ljudvågor in i örat. Dom ljudvågorna ska då studsa tillbaka, men i Lowas fall gjorde dom inte det så det testet blev inte godkänt.

Efter det kollade dom om trumhinnan rörde sig, och i det testet blev Lowa godkänd ( tack och lov ) Efter det testet så gör de ett då de sätter sladdar på henne. En i pannan, en i tinningen och en i nacken. Dom mäter av om allt ser bra ut mellan öronen och hjärnan. Att signalerna fungerar emellan dom. När detta testet görs så måste man sova, vilket Lowa vägrade göra trots att vi hållt henne vaken i flera timmar innan vi hade tid. Envis tjej! Vi gav upp till slut och ska få en ny tid om en månad och då ska de använda lite mer avancerade saker.

När vi kom hem mådde jag skit! Oron tog knäcken på mig. Idag känns det lite bättre. Vi tycker ju att hon reagerar på ljud, men ändå finns det lite oro. Nu vill jag bara att tiden ska gå fort så vi får komma iväg och göra testet igen, och så får vi hålla tummarna för att lilla fröken vill sova då!

Idag har vi haft en riktigt bra dag! Började med ett besök på BVC där både jag och Mattias fick en chock när vi vägde henne! Från 3385 till 3710 på EN VECKA! Det är alltså 325 gram! Måste ha grädde i mina tuttar, haha. Efter det tog jag och Lowisen en fika med våra favoriter, Emma, Camilla och Benjamin :) Gick på stan en stund efter det och shoppade lite smått till Lowa.

Nu sitter vi hela familjen i soffan och myser framför Juno ♥

Sjukhus besök

Här försöker vi hålla en liten fröken vaken så gott det går. Vi ska nämligen vara i Karlstad vid 16, sjukhus besök väntar oss och lillan skulle helst sova då. Vi ska göra hörsel testet för tredje gången. Hoppas det går igenom idag, annars gråter jag nog ihjäl mig! Men jag är inte så jätte orolig, vi tycker hon reagerar på ljud här hemma så :)

Fick precis hem kort som vi beställt. Så roligt och ha dom framkallade, istället för att de ska ligga i datorn. De flesta är förstårs på Lowa. Nu ska det bara köpas ett fint album som jag kan sätta in bilderna i. Vi beställde även en förstoring men den var inte med nu utan kommer om ett par dagar. Ska bli spännande och se hur den blev! :)

Nä, bäst jag underhåller lillan ♥

Magen


Här var jag gravid men visste inte om det, min sista utekväll i slutet av Mars


Liten liten liten bula börjar synas :)


Här är jag nog i månad 4 - 5, magen började synas väldigt sent


Slutet av sommaren/början av hösten


Saknar den lite faktiskt


Magarna Ekman ;)


TJOCK! :)


Sista bilden på magen, anvädes även som bord som ni kan se! ;)

Första januari

Hej på er! Gårkvällen blev lyckad! God mat och det nya året firades in med mina favoriter ♥ Första dagen på detta år har varit mycket lugn. Vi tog sovmorgon till elva, och de första tre timmarna låg vi i soffan och bara myste. Sen tog vi en lång promenad tillsammans. Mysigt, trots all snö och regn.

Nu sitter vi i soffan och myser. Jag, Lowa och Jackie. Små kikar lite på tv samtidigt som jag läser lite bloggar. Lowa ligger brevid och är övertrött men vägrar sova! Och nu blir hon snart fly förbannad så det är bäst jag ger mig nu! Vi hörs senare, eller i morgon. Puss!


RSS 2.0