Älsklingar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tivoli

Har glömt dela med mig av dessa bilder från när vi var på tivoli för ett par veckor sen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Long time no see

Hej på er. Ledsen att jag inte skrivit på länge, har varit fullt upp med Lowa. Allting går jätte bra med våran lilla hörande tjej! Vi har varit uppe till Huddinge ytterligare en gång och höjt ljudet lite mer. Gjorde även ett hörseltest där upp som visade "för bra" Alla som jobbar med Lowa är väldigt imponerade och några har tom sagt att hon har de bästa resultat de sett! Värmer gott i våra hjärtan att höra! :)
 
Lowa reagerar redan på alla Lings ljud ( något man arbetar med inom AVT ) vilket är helt otroligt! Hon har inte ens hört i 2 veckor. Stolta som tuppen är vi, jag och hennes pappa. Jag ska försöka få upp den där videon snart, har inte blivit av bara. Kanske ikväll om jag hinner!
 
Jag och Lowa sitter just nu i soffan och slappar men ska strax starta dagen! En dusch och lite mellis så är vi redo för att åka iväg på marknad sen tillsammans Mattias, farmor, farfar, farbror, Anna och Olivia :)
 
 

Fem

Åh, idag är jag en TRÖTT mamma! Lowa ville nämligen göra morgon klockan 5 i morse, och jag som inte kom i säng förrän klockan 12 - 1 känner mig mer död än levande.. Ska strax försöka bli lite piggare med hjälp av en dusch, en kall sådan. Hoppas det hjälper lite.

Lowa springer just nu runt i gåstolen och härjar. Full fart! Idag ska vi inte göra något speciellt. Vi är bjudna på mat hos Lowas gammelmormor i eftermiddag. Sen tänkte jag försöka packa lite. Vi åker ju till Huddinge igen i morgon. Ljudet ska nog höjas endel igen, och sen ska det göras ett hörseltest, spännande! Kommer hem igen på tisdag, och efter det ska vi inte tillbaka förrän 1 månad tror jag. Lång ledigt alltså! :)
 
Ska ta den där duschen nu, Kram ♥

Osäkerhet

Något jag har haft problem med till och från sedan vi fick reda på Lowas dövhet är om hon skulle bli accepterad av andra. Jag tror det beror mycket på min egen osäkerhet, eller jag vet att det gör det. Jag har ofta tänkt tanken att familj och vänner kanske inte kan älska henne så som dom skulle gjort om hon var hörande. Helt sjuka tankar kan jag tycka idag, men ibland kan faktiskt dom känslorna komma fortfarande.
 
Jag har blivit sviken många gånger under mitt liv, så jag tror att rädslan över att Lowa också ska bli det gör att jag får såna här tankar. Jag vet ju att hon är så så så älskad av våra nära! Jag vet det. Och jag vet att jag måste jobba lite med mig själv.. Jag trodde att jag skulle slippa det, att jag skulle klara av att lägga allt bakom mig, inte tänka på det, men jag måste nog börja inse att jag kanske behöver jobba lite med allt..
 
Love ♥

Min hörande dotter

 
 
Jag är ledsen att jag inte skrivit tidigare. Trodde jag skulle ha tid och lust och blogga endel uppe i Huddinge men nä, inget av det fanns! Hela min tid gick till att umgås med min HÖRANDE dotter! Kan ni fatta att vi äntligen är där? Att hon äntligen hör!?
 
I måndags var det dags! Vid 10 var vi på sjukhuset och de tog på ljudet. Hon satt i pappas knä och vid varje pip så tittade hon frågande på honom. Helt underbart att se! Självklart filmades allting så jag ska försöka få upp filmen här ikväll, och även på youtube. Resten av dagen fick vi hitta på vad vi ville, och observera Lowa. Om hon reagerade på ljud, vilket hon gjorde! Speciellt på c och s ljud, och höga smällar.
 
På tisdagen var vi tillbaka till sjukhuset och då höjde de ljudet endel, och efter det var vi till logopeden och pratade lite. Hon lekte med Lowa och gjorde lite olika ljud och även då fick vi fina reaktioner :) När vi var klara där fick vi åka hem, hur skönt som helst!
 
Allting här hemma går jätte bra! Det är mycket nytt och lära sig för oss men jag tror man lär sig snabbt. Lowa har på sig sina "öron" hela dagarna, förutom när hon sover. Hon reagerar mer och mer och nu i helgen ska vi sätta på ett högre program så får vi se om hon börjar reagera på pratljud snart också :)
 
 
 
 
 
Igår kom Lowas mormor, morfar, farmor, farfar, farbror, faster, gammelmormor och kusin på besök för att träffa en hörande Lowa för första gången :) Mycket spännande tyckte Lowa att höra allihopa!
 
 
 
 

Dåligt med tid

Här packar vi väskorna samtidigt som barnvisor spelas. Tänkt att nästa gång vi sitter här hemma och spelar musik på spotify så hör Lowa musiken! Knappt så jag fattar att det äntligen är dags! :) Vi packar som sagt, och vid 3 tiden styr vi bilen mot Huddinge. I morgon är det dags. I morgon ska Lowa få höra för första gången!
 
Jag är redan jätte spänd och nervös. Har gråtit två gånger och lär gråta hav i morgon under inkopplingen. Jag tar med kamera, videokamera och datorn så jag kan uppdatera er lite om hur det går.
 
Dags att fortsätta här hemma. Skriver ikväll igen, kram!
 
Karolinska sjukhuset i Huddinge
Sjuuuuuukt stort! När man går in så är man på 5:e våningen.
4 våningar är byggda under jorden. Förstår inte hur de som jobbar där hittar överallt!

Bilder från igår

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fin besök



En små stressad Emma som skriver. Har haft fin besök hela förmiddagen av Emma, Vincent, Anna och Olivia. Jätte trevligt och barnen lekte så fint :) När de gick tvärdäckade Lowa och sover fortfarande. Måste väcka henne om en stund dock för vi ska iväg på 6 år kalas hos Syrran. Moa blir ju 6 år som jag skrev igår.

Torsdag

 


 
 
 
Har ni sett något så sött? Min lilla mumin tjej <3
 
Startade dagen vid 7 i morse. Upp och myste i soffan framför Vakna med the Voice. Efter lite lunch och en powernap gick vi över till Lowas gammelfarmor och hälsade på. Även Anna och Olivia följde med oss. Vi fikade och pratade lite innan det var dags för mig och Lowa att sticka hem en snabbis. Han bara lämna vagnen innan mormor och morfar kom och hämtade oss.
 
Vi åkte iväg till Coop för att leta efter presenter till Moa som i morgon blir 6 år! 6 år!? När hände det? Hon som alltid skulle vara min lilla Mosing! Vi hittade iallafall lite presenter. Barbies, ett spel och en pysselbok.
 
Lowa ligger och sover gott nu efter ett bad och mys i soffan med mamma och pappa. Mattias kikar på hockey och jag ska strax kila ut och hämta Jackie för att sen hoppa i säng. I morgon är det fredag, underbara fredag, vad jag gillar dig!

<3

I'M YOURS


Växer som ogräs

 
Vi har spenderat hela dagen hemma hos Lowas farmor och farfar. Dom har varit iväg på jobb och möten så jag och Lowa var där för att hålla Laban lite sällskap. Vi myste, lekte och var ute på en lång promenad. Vi älskar att vara där! Så himla skönt att kunna sitta ute hela dagrna, och sen så stor trivs Lowa där och är så himla glad i sin farmor och farfar ♥
 
Jag sitter just nu och små kikar på barnkläder ( ovanligt ) med ett stort glas saft brevid mig. Jag har nämligen en tjej som växer som bara den! Nu är det dags för storlek 80/86 och det har vi väldigt dåligt med så nya kläder till henne är ett måste!

Inför AVT träning

Här har vi precis nattat en trött liten tjej. Det är så skönt att hon somnar tidigt. Senaste dagarna har det varit runt 7 - halv 8. Skönt med lite ensamtid på kvällen! Hon krånglar dock endel på nätterna, och har gjort det i 2 - 3 veckor. Eller krånglar, hon vaknar och skriker. Somnar om så fort hon får nappen men det är ju jobbigt för både henne och mig att vakna till. Idag la jag henne faktiskt på mage, hon har aldrig sovit natten på mage innan så vi får se om det blir lite bättre.
 
Vi har varit i Karlstad idag som jag skrev tidigare. Gick jätte bra och det var så härligt att träffa Yvonne igen efter! Yvonne är specialpedagog och "har hand" om Lowa. Vi fick lära oss lite om AVT som står för Auditory Verbal Therapy. När Lowa får hörsel ( BARA EN VECKA KVAR!! :D ) så gäller det att träna med henne. Träna hennes hörsel. Det blir mycket upprepande av ord. Tex "Vill du ha bollen? Här kommer bollen, nu har du bollen" En gång i veckan fram till November ska vi till Yvonne och träna. Blir mycket åkande men det är det värt, så värt! Vi la upp ett litet mål, att Lowa ska kunna säga ett ord till jul. Litet mål, det är ett STORT mål. Hörande barn säger sitt första ord vid 8-9 månader, och vid jul har Lowa hört i 3 månader, så vi tog det målet lite för "skojs skull"
 
Nu ska jag fortsätta titta på X factor, och sen Underbart är kort
Vi hörs i morgon, Kram ♥

Sommarogården


Instagram bild från igår
 
Det blir ett kort inlägg då det känns som att tiden går extra fort idag. Lowa ligger och sover middag just nu så jag ska passa på att plocka lite så slipper jag det ikväll. Vid 3 kommer Mattias och hämtar oss. Vi ska till Sommarogården och träffa Yvonne. Längesen sist så det ser vi fram emot! :)

Lekparken

Jag han inte lägga upp bilderna från när vi var i lekparken igår så de kommer här!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Höst

 
Glad tjej som kikar in för att säga hej! Jag, Lowa, Neo och Jackie har ganska nyss kommit in från en lång och kall promenad. Idag får man en riktigt känsla av höst ute! Jag älskar hösten, helt klart den bästa årstiden :) Lowa ligger och sover så jag passar på att sitta här en stund. Hade med mig kameran på promenaden så jag tog lite bilder faktiskt. Det var längesen! Enda sen jag fick min kamera för 4 år sen så är jag fast! Att fota är helt klart mitt störta intresse. Tyvärr så är det ett väldigt dyrt intresse men jag har lovat mig själv att köpa en ny kamera nästa år. Idag använder jag Nikon D60 men nästa gång får det nog bli en Canon.
 
Lowa sover som sagt. Väntar på att hon ska vakna så vi kan käka lite för att sen gå ner till lekparken hela familjen ♥ Tar självklart med kameran då också så jag slänger upp lite fler bilder sen.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kalas

Kikar in en snabbis bara. Jag har haft fullt upp idag med städ och bak! Haft kalas för mig som fyller 24 år idag :) Fick massa pengar och triss. Perfekt inför ullaredsresan i oktober! Lowa och Mattias ligger just nu och sover. Lowa för natten, och Mattias ska jag strax väcka. Han har lovat mig thaimat och massage ikväll, yummi!
 
Vi kan väl höras i morgon, nu ska jag njuta av födelsedagskvällen med hjärtat ♥
 
 

Tröttis

Min skrutt verkar vara en riktig tröttis idag! I morse sov hon i ca 1,5 timma och nu sover hon igen och har sovit i 2 timmar! Det hör inte till vanligheten kan jag meddela :)

När hon vaknat är det dags för käk och sen ska vi ut och möta pappsen som kommer hem från jobbet!


Huvudvärk

Helsike! I morse när Lowa vaknade trodde jag att min tid var inne. Jag lider av migrän men den huvudvärken jag hade då har jag nog aldrig haft! Kunde inte titta, och varenda lite rörelse var ett helvete! Det är tur att jag har en snäll liten tös som snällt satt i sin säng och pysslade med sina gosedjur så jag kunde ligga kvar och vänta ut skiten.
 
Jag och Lowa har haft mys morgon, som vanligt. Just nu ligger hon och sover så jag ska passa på att hoppa in i en dusch och starta dagen. Vi har inga större planer egentligen.. Vi ska bara ner till affären och handla lite nödvändigheter tills i morgon, för i morgon är det ingen vanlig dag.. :)
 

Sorg och lycka

Jag har många gånger under den tiden vi vetat att Lowa är döv fått höra hur synd det är om oss. Hur synd det är om mig och Mattias som fick en dotter som är döv. Jag såg på det så i början. Den första månaden, då tyckte jag jätte synd om oss och jag grät varenda jäkla dag. Jag kommer så väl ihåg när Mattias fick åka hem från jobbet för att ta hand om mig. Lowa sov, jag stod och diskade och helt plötsligt så föll allting. Jag SKREK rakt ut, kunde inte andas, skrek på världen, varför just hon?
 
Jag vet att jag ofta tänkte "men hur ska jag kunna ge henne den uppväxten jag aldrig fick?" Det har ju alltid varit min största dröm. Efter några veckor av sorg började jag resa på mig och idag kan jag inte förstå hur jag kunnat tänka några av dom tankar jag haft.
 
Idag tål jag inte att höra att det är synd om oss, för jag tycker verkligen inte det. Vi har fått en helt otrolig liten tjej! Förstå mig rätt, jag hade gett miljoner för att göra henne hörande men samtidigt så hade det inte varit Lowa då. Lowa är en sån liten visuell och klok tjej! Hon är så så så nöjd med livet och älskar varje minut av det! Hon gnäller aldrig, alltid pigg och glad och älskar att få andra människor att skratta. Om ni bara hade träffat henne hade ni förstått vad jag pratar om!
 
Jag är glad att jag fått denna erfarenhet. Att jag får lära mig teckenspråk. Att jag får vara med om ögonblicket då min dotter får höra mig för första gången. Ingen kan förstå den känslan, ingen!
 
 
 

RSS 2.0