Nyårslista

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Jag förlovade mig med min fina karl.

 

Har du några nyårslöften?

- Komma igång med träningen och få bort de sista graviditets kilona.

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

- Nej, däremot så blev vi det! :)

 

Vilka länder besökte du?

- Inte ett enda!

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

- Hmm, oroade mig för små saker. Inte tänkte så mycket på vad andra tycker/tänker.

 

Bästa minnet från 2011?

- Min och Mattias helg på Selma Spa, där vi även förlovade oss. Dagen då vi fick vårat efterlängtade plus och dagen då våran lilla prinsessa kom till oss!

 

Bästa köpet?

- Bärbara datorn.

 

Vad spenderade du mest pengar på?

- Kläder och saker till Lowa.


Gjorde någonting dig riktigt glad?

- Ja! Förlovningen och Lowa.


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

- Mycket mycket mycket gladare! :)


Favoritprogram på TV?
- Oj, ingen aning!


Är det något du sakna 2011 som du vill ha år 2012?

- Nä, inte vad jag kan komma på nu.


Vad ser du mest framemot med år 2012?

- Alla fina dagar tillsammans med min dotter och man! Speciellt sommaren då vi ska göra så mycket roligt tillsammans!


31/12-11

Fasen! Vi han inte ta kort på Lowisen innan bröllopet. Varför är det så svårt att hålla tider med små barn? Och varför känns det som att dygnet har färre timmar? Dagarna bara flyger förbi ju! Hur som helst så var bröllopet bland det finaste jag varit med om! Åh, så fin hon var min kusin! Och jag måste erkänna att jag blev väldigt sugen själv på att gifta mig. Stackars Mattias fick höra mitt tjat om giftemål när vi kom hem, haha.

 

Mattias står just nu i köket och fixar en god middag. Lowa ligger och sover. Hoppas hon sover en stund till så mammsen hinner få i sig lite käk :) Resten av kvällen består som sagt av MYS! Daniel och Anna skulle komma över en sväng senare och umgås lite. Skönt och ha dom så nära, bara springa genom källaren! :)

 

Har inga bilder från denna nyår än, så slänger in förra årets nyårspuss! ♥

 


Nyårsafton!

Hej på er! Jag och Lowisen har den senaste timmen lyssnat på barn låtar. Jag sjunger och dansar, hon ligger i sin babysitter och göra några glädje skrik då och då :) Kul har vi! Pappsen är nere i gymmet, och tur är väl det, hade han sett oss ( mig ) nu hade han nog börjat fundera, hihi.

Vi ska snart avsluta vårat partaj och börja göra oss i ordning inför bröllopet. Min kusin som ska gifta sig. Ska bli mycket trevligt! :) Tyvärr kan vi inte vara med på fester som är efter vigseln. Vi tycker att Lowa är för liten, och det bli så krångligt för mig att springa upp och ner och amma stup i kvarten. Istället ska vi ha familjemys här hemma med god mat ♥

Vi hörs senare, måste sätta igång här så vi blir klara i tid.

Min kärlek

Vad vore jag utan dig?


Lista om Lowa

Vad heter ditt barn?
Lowa Ekman.

När var du beräknad att föda?
5 December 2011.

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Nej, hon kom en dag tidigare, den 4 December 2011.

Hur stor var barnet vid födseln?
50 cm och 3095 gram.

Hur lång tid tog förlossningen?
Från första värk tills det att hon var ute tog det 3,5 timma.

Tog du någon smärtlindring?
Nej, han inte då krystningsvärkarna började när vi kom in på förlossningen.

Är du tillsammans med barnets pappa?
Ja, sambo och förlovade.

Tog ni reda på könet?
Ja.

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön?
Jag trodde alltid på flicka, medans resten av familjen och släkten trodde på pojke.

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Ja, det gjorde vi ganska tidigt i graviditeten.

Hade du en svår graviditet?
Nej, mådde bättre än någonsin!

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Oja! Vill ha många!

Har du fått några bristningar?
Nej.

Var du nervös inför förlossningen?
Nja, lite kanske.

Hade du några cravings?
Ris, citronvatten och choklad.

Hur reagerade du/ni när du plussade?
Jag grät och skrek av lycka. Mattias blev chockad med självklart glad :)

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
5 veckor.

Hur mycket gick du upp i vikt?
15 kilo.

Hur länge ammade du?
Ammar ännu, hoppas kunna amma minst 3 - 4 månader.

Vem är barnet mest lik?
Sin pappa.

Vad är det bästa med att ha barn?
Kärleken.

Vad är det sämsta med att ha barn?
Sömnbristen.

Är ditt barn döpt?
Nej, men ska bli.

Hur gammal är barnet nu?
3 veckor och 5 dagar.


Fredagsmys!

Här sitter jag i min ensamhet och tittar på en serie som Mattias tipsade om. Hittills verkar den riktigt bra! :) Lowa har precis ätit lite och tvär däckade efter det, så hon ligger i sin säng och sover. Mattias är på bio, så jag har fredagsmys helt själv! Jag klagar inte, ensamtid behövs!

Vagnen jag pratade om tidigare var tyvärr redan såld. Mycket synd, den var ju så fin! Men ska titta om jag kan hitta någon annan som faller oss i smaken. Den vi har nu är jag inte riktigt nöjd med nämligen. Nu vaknade visst lillan igen så det är bäst jag ger mig!



Näst sista dagen

Härliga fredagen är här! Den startade vi med att mamma/mormor stod och knackade på dörren klockan elva. Som tur var så vaknade bara jag. Lowisen och pappsen sov en stund till medans jag och mamma/mormor drack kaffe och åt frukost. Mycket trevligt!

Dagens planer är inte stora. Mamma/mormor är som sagt här. Hon har valt kläder inför morgondagens bröllop. Nu myser hon och Lowa :) Vi ska snart göra oss i ordning och skjutsa hem mamma/mormor för att sen åka ner till stan. Ska in på barnsligheter och försöka byta vagn med dom. De har en jätte fin röd som jag skulle vilja ha. Tänkte att de skulle byta den mot min, får se ifall de går med på det :) Sen ska vi käka på papaya tillsammans med Daniel och Anna.

Bäst jag sätter igång, klockan går. Vi hörs senare!

Förlossningsberättelse

Tänkte skriva om förlossningen för er som är intresserade..

Började runt 18.00 lördagen den 3 December med att jag började få ont längst ner i ryggen. Tänkte inte så mycket på det eftersom det gick att leva med så att säga. Gjorde inte jätte ont. Satt och pratade och tittade på tv tillsammans med Mattias, Daniel och Anna hela kvällen. Runt 23 tiden gick Daniel och Anna hem. Jag och Mattias fortsatte att titta på tv. Vid 00.30 gick jag och la mig och läste men var snabbt upp igen för att gå på toa och göra nr 2. Gick och la mig igen men var ännu en gång tvungen att gå upp på toaletten.

Efter det började jag få lite ont i magen också. Bestämde mig för att ta en dusch. Kom ut ur duschen runt 02.00 och från ingenstanns kom en väldigt kraftig värk! La mig i sängen och försökte klocka värkarna. Ungefär 3 - 5 minuter emellan dom och dom varade ungefär i 1 minut. Ropade på Mattias som började packa det sista. Vid 03.00 ringde vi till förlossningen och var välkomna in.

Jag tog mig upp och försökte så gott det gick att klä mig och packa mitt sista. Värkarna gjorde nu fruktansvärt ont och jag visste inte riktigt hur jag skulle överleva detta! Vi åkte förbi mamma och pappa och lämnade Neo och sen iväg till Karlstad. Bilresan ditt var det värsta jag varit med om! Har aldrig någonsin upplevt sådan smärta. FY! Försökte verkligen andas igenom dom men kände hur paniken kom närmare och närmare. Satt och sa till Mattias hela tiden att jag kommer dö.

På parkeringen utanför sjukhuset börjar jag spy som en gris! En sköterska kom ut och tog emot oss. Fick stanna flera gånger pga värkar. Kom in till sjukhuset 04.10 och blir undersökt cirka 04.30 och är då helt öppen! Strax efter det börjar jag få krystningsvärkar. Tar i som bara fan och 05.34 kommer vår lilla tjej ut! 3095 gram, 50 cm lång och helt perfekt!

Efter det att moderkakan kommit ut ( cirka 20 minuter efter att hon är född ) började jag blöda jätte mycket! Det fullkomligen sprutade ut blod! Hela golvet och sängen var full. Det visade sig att jag fått en rispa på livmoderhalstappen. Läkare kallades och det konstaterades att jag var tvungen att bli opererad för att få stopp på blödningarna. Vaknade upp från operation runt 08.00 men inte förens vid 11.00 igen fick jag träffa Mattias och Lowa igen. Vi blev inlagda på elvan och låg där i 4 dygn. Första 2 dygnen var jag sängliggande och mådde piss. Förlorade så mycket blod så de var tvugna att ge mig 2 påsar för att jag skulle bli bättre.

Så första värken kom 02.00 och hon är ute 05.34. Det gick alltså väldigt fort och jag lyckades göra allt jobb hemma! Förlossningen är det häftigaste och värsta jag varit med om!


Mitt i en krystningsvärk


Nykläckt :)


Pappa klipper navelsträngen


Lowa några minuter gammal


Sleten mamma ammar

Nu är hon här!

Lowa föddes den 4 December

Underbar och helt perfekt!

 


RSS 2.0