Beneath your beautiful

Jag och Lowan tog en tidig kväll och gick hem redan vid halv 7. Lowan var så himla trött så det var bara att lägga henne i sängen och ge henne en flaska välling så somnade hon efter den. Så skönt att hon sover bra, och somnar ensam, guld värt ♥
 
Jag sitter i soffan med ett glas ramlösa och lyssnar på musik i min ensamhet. Tankarna snurrar i huvudet just nu. Det gör dom alltid när jag lyssnar på musik. Speciellt när jag finner nya låtar som passar så bra in. Just nu är det Labrinth - Beneath your beautiful som träffar mig rakt i hjärtat.
 
 
You've carried on so long
You couldn't stop if you tried it
You've built your wall so high
That no one could climb it
 
Would you let me see beneath your beautiful?
Would you let me see beneath your perfect?
Take it off now, girl, take it off now, girl
I wanna see inside

Myslördag

Puh! Lowan vaknade redan 05.14 i morse! Hon var väldigt ledsen och andades lite panikartat så jag tror att hon drömde något riktigt läskigt. Gick ganska snart över iallafall, men efter det ville hon såklart inte somna om utan flinade bara åt mig när jag vaggade henne.
 
Jag ska strax klä mig här ( sitter fortfarande i mjukis ) och sen kilar jag och Lowan upp till farmor och spenderar eftermiddagen och kvällen där. Blir bjudna på god mat och lördagsmys ♥ Mattias ska nämligen iväg på bio tillsammans med farfar, Daniel och morfar.
 
3 stycken "måste ha" från Lindex

Ögonkontroll

Puh! Hela dagen igår var jag riktigt dålig. Vaknade upp med halsont och värk i huvud och kropp. Världens bästa mormor var här och tog hand om lillan hela dagen. Vet inte riktigt vad jag hade gjort utan henne och morfar ♥ Mot kvällen piggnade jag till mig lite och idag känner jag knappt av det alls!? Knepigt men väldigt glad över det såklart!
 
Idag var vi iväg på ögonkontroll med Lowa. Vi gjorde ju det när hon var cirka 3-4 månader ( Rutin för alla barn med hörselskada ) och då visade det sig att Lowa var lite översynt ( något som alla spädbarn är ) Så idag var vi alltså tillbaka för att kolla om det vuxigt bort som det ska, och om det fanns några andra problem men icke sa nicke! Lowa ser så bra så! Inge översynt och hon såg tom "lite för bra" sa ögonläkaren, hihi. Så skönt! Var riktigt nervös innan faktiskt. CI och glasögon bakom örat hade blivit lite trångt :)
 
Jag ska fixa lite käk till Lowa här snart och sen inväntar vi bara pappsen för att åka iväg på babysim.
 
 

Öppnis

Ännu en tidig morgon med världens mest morgonpigga bebis! Strax före 6 hörde jag henne babblandes med Jackie, hoppades lite att jag hörde fel med icke! Nu har vi fått i oss frukost och ska snart hoppa in i en dusch :)

Jag funderade lite på det, undra hur länge jag kommer kalla henne bebis?! Antagligen tills hon är 13 år och svär åt mig varje gång jag säger det, hihi

Vi ska ner till stan idag, en lunch och sen lite lek på öppna förskolan!


Segaste dagen

 
Lowan gjorde morgon redan halv 6 i morse, vilket resulterade i en väldigt trött mamma, heeela dagen! Förutom en liten promenad på eftermiddagen så har vi bara varit hemma och myst ♥
 
Lowa somnade för en stund sedan och jag sitter och små kikar på Outsiders. Det är så himla skönt att Lowa somnar redan vid 7 - halv 8! Jag och Mattias får hela kvällen för oss själva och det är verkligen guld värt!
 
Eftersom inget hänt idag alls så har jag inte mer och skriva utan bjuder på lite bilder som togs tidigare idag.
 
 
 
 
 
 
 

Fina helg

Bjuder på lite bilder från helgen ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Imse vimse spindel

Lowa höll en liten konsert för mig i morse. Hon har ju gjort rörelserna till Imse vimse spindel ett tag nu men i morse på skötbordet från ingenstanns började hon sjunga samtidigt som hon gjorde rörelserna! Helt själv! Jag stod och gapade och efter det tror jag att jag pussade henne miiiiljoner gånger. Så häftigt att se! Ska försöka filma henne någon dag här snart om hon gör om det så ska ni få se!
 
Mormor och morfar kommer snart hit och hälsar på lite. Inte setts på hela veckan så vi längtar riktigt mycket efter dom, både jag och Lowis! Jag ska passa på att hoppa in i en dusch när de kommer. Det går nämligen inte att duscha när Lowa är vaken för hon blir tokig om hon inte får följa med in!
 
Nu kommer de här snart, med lite mat dessutom, lyx!
 
Såhär ser man Lowa ganska ofta, med solglajer och stövlar på händerna

Tokunge!

Pappa pappa pappa paaaaapppaa paaap ppaapaaa! Så låter det hela dagarna här hemma. Frågar henne om hon kan säga mamma "näää papappaaaa" Haha! Skickade en liten filmsnutt till pappsen på Lowa när hon tjatar om honom, och jag tror inte han saknar henne mindre nu, hihi.
 
Vi har busat och lekt hela morgonen så Lowa var helt slut här för en stund sedan och sov PÅ GOLVET! Hon satt framför mig och vi lekte med hennes bollar och helt plötsligt så somnar hon! Utan lunch i magen och en timma innan hon brukar sova en jag testade och la henne i hennes säng med en flaska välling. Den slurkade hon i sig fort och halv sov. Gick ut ur rummet och det blev tyst ganska fort. Gick då in för att kolla så hon sov. Verkligen smög in och kikade in försiktigt. Då står hon upp i sängen och ger mig världens flin! Tokis ♥ Så ja, det blev ingen vila utan nu sitter hon på golvet och leker igen.
 

Öppna förskolan

Pigg mor, och pigg dotter! I hela 11 timmar sov lillfisan utan att vakna en endaste gång! Hon brukar iofs sova hela nätterna men sen hon flyttade in i sitt rum har det varit lite si sådär, men nu verkar det gå bättre :) Lowan kryper runt här och röjer som vanligt. Jag håller på och fixar lite lunch och när den är intagen ska vi kila ner till öppna förskolan tillsammans med Anna, Olivia, Emma och Vincent ♥
 
Dagens ansjovis!

Nya ord

Jag vet inte om jag precis drömde. Lowa har sagt 3 nya saker på bara en timma! Vi har tjatat om kisse ( vår katt Jackie ) sen hon bara var någon månad, även om hon egentligen bara hört ordet i 3 månader. Idag äntligen så kom det! Hon jagade Jackie, vände sig om mot mig och sa "kiiiiisssss" Vi har även försökt lära henne boll ett tag. Vi tittar i en bok med massa olika saker i och så frågar vi henne vart bollen är men nä, hon har inte varit så sammarbetsvillig, men nu satt hon och bläddrade i en annan bok själv. Det kom fram en bild på en boll, hon tittar på mig och pekar på bollen och säger "baaaa" Hon sträckte sig även efter sina böcker och sa "booo" vilket jag tror hon menade som bok. Duktiga duktiga tjejen! ♥
 
Jag känner starkt att jag skulle vilja göra något för föräldrar ( speciellt unga föräldrar ) som hamnar i vår sits. Jag kommer så väl ihåg hur jag kände, och jag hade sååå många frågor men jag visste inte vem jag skulle vända mig till. Att få träffa någon som gått igenom samma sak, och få fråga alla frågor och även träffa det hörselskadade barnet kommer jag ihåg att jag ofta tänkte på. Att få träffa ett barn med CI ( som då var aktuellt för oss ) prata med barnet, ja, allt! Ska helt klart kolla vidare om det finns något familjeforum eller liknande.
 
 

AVT

Godmorgon! För lääängesen egentligen. Lowa ville upp strax efter 6 och idag var det riiiiktigt segt att gå upp. Är fortfarande trött så jag ska faktiskt vila med Lowa här om någon timma. Jag kom på ett så fint smeknamn på Lowa igår när vi satt i väntrummet på sjukhuset. Läste lite om just CI och där stod det att ordet Cochlear betyder snäcka på franska. Så nu kallas hon även snäckan, kärt barn har många namn sägs det va?! :)
 
Snön faller utanför och vi stannar nog inne tills dess att vi ska åka till Karlstad i eftermiddag för AVT. Varit juluppehåll så det ska bli kul att komma igång igen! Jag ska sätta igång med lunchen nu, sen hoppa vi i säng för lite vila.
 

3 månaderskontroll

Klockan 5 i natt/morse styrde vi bilen mot Huddinge. Resan dit gick bra! Lowa sov större delen av resan och när hon var vaken lekte hon bara. Världens snällaste bebis! Undra hur länge jag kommer säga och skriva bebis?! Antagligen tills hon är 13 år och svär åt mig för att jag säger det, hihi.
 
Kontrollen gick bra! Vi började hos ingengören. Höjde inte så jätte mycket eftersom Lowa faktiskt visar att hon hör väldigt bra. Hon pratar och kan säga några ord, och hör oss från andra rum så vi kände att vi inte ville höja något speciellt. Efter det var det dags för hörseltestet! Lowas resultat visar samma som förra gången, något sämre, men det var inte alls konstigt! För det första så såg både vi och audionomen att Lowa inte brydde sig om ljuden. Hon fick många roliga leksaker som var mer intressanta än de där pipande ljuden :) Och vi får tänka lite på att hennes resultat sist, och nu är väääldigt bra för att bara ha hört i 3 månader! Fantastiska lilla tjej ♥
 
Sista mötet var hos logopeden. Det gick också bra och Lowa visade klart och tydligt att hon hörde på alla ljud! När vi var klara där tvärdäckade Lowa. Vi packade in oss i bilen och körde hemåt.
 
Lowa ligger och sover gott sen ett par timmar tillbaka. Mattias är och tränar och jag njuter av ensamheten framför tvn. Lite kik på hus nu och heminredning, min nya hobby, hehe. Kram!
 
 
 
 
Minnen ♥

Söndag

Vilken fin lördag vi hade igår! Startade dagen med att gå på husvisning. Vår första! Jätte fint hus som vi föll pladask för men tyvärr så var det två stora grejer med huset som gör att vi inte kan/vill köpa det. Men det var väldigt kul att titta och vi lär gå på fler här framöver. Vi är så så sååååå sugna på hus så det är typ det enda vi pratar om här hemma, hehe.
 
Efter lunch lämnade vi av Lowa hos farmor och farfar för att gå hem och vila lite innan vi åkte ner till Milla och Markus. Plockade upp dom och fortsatte till Träslottet. Åt god mat och hade trevligt! Avslutade kvällen med en film hemma hos dom innan vi åkte och hämtade en lite halv ledsen Lowa som inte alls hade sovit bra. Jag tror det är en blandning av tänder och att hon har lite svårt med bajsandet just nu.
 
På tal om Lowis så ligger hon just nu och sover middag efter en morgon och förmiddag full av bus med sin far. Vi har inga större planer för dagen utan vi ska nog bara vara hemma och ta det lugnt. Måste packa lite, vi åker nämligen till Huddinge jätte tidigt i morgon bitti. 3 månaders koll. Så spännande!
 

Babysim

Vi har haft en riktigt bra torsdag jag och Lowisen. Mormor och morfar kom hit en stund på förmiddagen och hjälpte mig borra upp lite saker här hemma. Är så nöjd med Lowas rum och med vårat sovrum. Det är bara en ny soffa och nya köksmöbler som behövs så är jag nog ganska nöjd med resten av hemmet också :) På tal om hem så går jag och Mattias i husdrömmar. Vi är så sugna på hus! Hoppas innerligt att jag kan hitta mig ett jobb nu till sommaren så ska nog inte hus dröja allt för länge.
 
Annars idag har vi varit ute på en promenad, druckigt kaffe hos gammelmormor och nu ikväll har vi varit på babysim. Det är tredje omgången för Lowa och hon verkligen älskar det! Lyser glädje i ögonen på henne. Hon somnade gott för någon timma sen och jag sitter och små kikar på premiären av Sveriges roligaste klipp. Ska kila ut med Neo om en stund och sen väntar sängen. Vi hörs i morgon ♥
 
 

Från nyfödd till 1 åring

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vampyr-Lowis

Kikar in en snabbis innan vi ska få i oss lite lunch för att sen gå ner till öppna förskolan. Lowan gjorde morgon som klockan 6 som vanligt. Morgonpigg liten tjej vi har! Har nu hittat anledningen till varför hon vaknat under nätterna då och då. Tänder på G! En har redan kikat fram och den andra är på god väg. Hon har två små gryn där nere och nu kommer "vampyrtänderna" Det roliga är att hennes far också fick sina första tänder i den ordningen. Sådan far sådan dotter!
 
Lowan sitter här brevid mig och pysslar med sina leksaker. Hon har ett antal gånger försökt att sno datorn och blir riktigt förbannad när jag säger till henne att det är ajabaja! Hon testar en som tusan nu så det gäller att inte släppa på gränserna, även om man har god lust ibland när man inte har ork till annat.
 
Pepparkaksgumma på öppna förskolan innan jul

Julstädat

Hela dagen idag har jag hållt på och städat och plockat. Julen är bort städad och vi har gjort om en hel del här hemma. Lowa har flyttat in till eget rum vilket betydde att jag var tvungen att möblera om en del. Även vår stora hylla i vardagsrummet har fått flytta till ny ägare idag. Vardagsrummet blev så mycket större och luftigare nu!
 
Lowan ligger och sover sen några timmar tillbaka och jag ska strax göra detsamma. I morgon ska vi ner till öppna förskolan. Vi har inte varit där på väldigt länge så jag tror att Lowa kommer att uppskatta det. Nä nu somnar jag snart sittandes, Kram ♥
 
Min tokunge
 
 

13 månader

 
Tänkte dela med mig lite av vad stora tjejen nu kan!
 
♥ Hon är nu 77 cm lång och väger 10 kg
♥ Hon kryper och ställer sig mot ALLT!
♥ Hon kan säga hej, mamma, pappa, vovve, nej, emma
♥ Hon vet vad kisse, lampa och häst är
♥ Hon kan rörelserna till imse vimse spindel
♥ Hon kan peka ut sin mage
♥ Hon har sina egna ord för Olivia ( aui ) böcker/leksaker ( abba )
♥ Hon gömmer sig och när hon tittar fram säger hon "bööö" ( bu )
♥ Hon har två små tänder
 

1 årsdag

Vi testar detta en sista gång nu tycker jag! Vill ju så gärna blogga men ändå så blir det inte av. Men ja, en sista gång nu då! :)
 
Min stora lilla tjej har hunnit bli 1 år! Fast det var ju faktiskt ett tag sen så nu är hon redan 13 månader. Skrämmande så fort tiden går! Tänkte visa lite bilder från hennes 1 årsdag och hennes 1 årskalas. På hennes 1 årsdag, den 4e december så väckte vi henne med välling, kaka, saft och paket. Hon var helt till sig och skrattade hela tiden :) Senare på eftermiddagen kom familj och släkt och grattade henne.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lördagen efter, den 8e hade vi hyrt lokal och hade ett kalas för Lowa. Släkt och vänner kom och grattade henne! Det var en så fin dag och jag är så glad över alla som kom ♥ Min kusin och hans flickvän sjöng barnvisor och spelade gitarr vilket var pricket över i'et! Alla sjöng med och stämningen var på topp!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0